San Martín del Camino

Zoals elke morgen is het maar afwachten hoe ik heb geslapen. Vannacht niet zo heel veel. Ondanks het fijne hostel en de goede bedden. Ik sliep relatief laat en was vroeg wakker. Ergens maakte ik mij wat zorgen over vandaag omdat het lijf gisteren echt niet fit was. En ik moest mijzelf vanmorgen ook echt een beetje forceren om in beweging te komen. Erika zat al te ontbijten en ik ging er vanuit dat zij al snel zou vertrekken. Zelf at ik een banaan, een nectarine en een ontbijtkoek en dronk een glas lauw water. Uiteraard de voeten verzorgen door het dagelijkse ritueel van insmeren met voetencrème en tegenwoordig ook enkele blaartjes verzorgen. Hoewel, mijn rechtervoet is weer als nieuw en de linker heeft iets meer aandacht nodig.
Vandaag mag ik ook de in León gekochte wandelstokken gaan proberen. Ik ben benieuwd.

Erika heeft op mij gewacht en samen zijn we vertrokken. We liepen langs de kathedraal en kwamen direct al Clayton en James tegen. En nog wat bekende gezichten. In León op een terrasje nog een croissantje gegeten met elkaar op het moment dat Richi en Justine langs liepen. Het is leuk om elkaar steeds te treffen.

Al met al redelijk laat aan de echte wandel. Ongeveer 25km te gaan en afhankelijk van hoe ik mij voel misschien wel wat minder. Ik was vandaag en zeker vanmorgen, redelijk emotioneel. Dat hoort er een beetje bij. Het lopen ging boven verwachting goed. Ik merkte al heel snel dat wandelstokken een enorm verschil maken. Zeker bij klimmen en dalen. Maar ook op het vlakke merkte ik dat ik de benen minder aan het belasten was. Heel fijn!

Erika en ik hebben leuke en fijne gesprekken gehad. En we hebben lange stukken ook gezwegen. Een beetje in onze eigen wereld en in een behoorlijk tempo doorgelopen. Ons tempo is nagenoeg gelijk dus dat gaat vanzelf. Tussendoor een sandwich gegeten in een dorpje en ook hier kom ik weer andere bekenden tegen. De zon schijnt en de bergen die vanaf overmorgen bedwongen moeten worden laten steeds meer details zien. Ik heb wel zin om de bergen weer in te gaan. Zolang het maar zonnig is tenminste, dan valt er nog wat te zien.

Vandaag is het zeker zonnig. En met 26°C een lekkere temperatuur. Wel insmeren want de zon is erg krachtig. We komen aan in San Martín del Camino en checken in bij albergue La Casa Verde (het groene huis). En groen is het zeker. Een fijne en rustige plek en ik verwacht vandaag niet veel andere pelgrims. We doen wat boodschappen bij een supermarkt om de hoek en ik heb een flinke lunch. Tijd voor een siësta. Buen Camino!