Bercianos del Real Camino

Dag 19 alweer waarvan er één een rustdag was in Burgos. In de koele ochtend vandaag rond 7:45 vertrokken samen met Eefke en Adriana en een heerlijk opkomend zonnetje. Vooraf gegaan door een broodje en een banaan omdat het aangeboden ontbijt niet mijn voorkeur had. Verpakte cakejes hoeft van mij echt niet. Dus tot zover Terradillos de los Templarios.

Wandelen vandaag was prima. De blaar was vandaag nauwelijks een issue, enkel de laatste kilometer de achilles. Na een aantal kilometer in het eerste dorpje werden we ingehaald door Clayton en James en met hun heb ik een groot deel gewandeld tot onze eerste stop. Ondertussen ook Raeanne en Camila (Brazilië) ingehaald en met zijn vijven hebben we een broodje gegeten en wat gedronken. Met Camila een mooi gesprek kunnen hebben over de reden van de Camino. En samen met Raeanne zijn we verder gelopen. Vragen als: “welke films staan er in je top 3” en “door welke muziek wordt je geraakt?” werden beantwoord. En op deze manier hobbelde de dag voort. De uitzichten mooi, de zon fijn en verder niet zo bijzonder. Behoudens dat we ineens tussen de schapen stonden. De laatste vijf kilometer heb ik de dames achter me gelaten en eenmaal aangekomen in Bercianos del Real Camino ben ik opzoek gegaan naar een geschikte albergue. Dat was ergens nogal een opgave maar uiteindelijk vond ik er één die nergens stond aangegeven. Niet zo vreemd, want deze is september vorig jaar afgebouwd en is dit jaar aan haar eerste seizoen begonnen.

Ik ben hier met Sandra, James en Clayton. En nog 15 andere inmiddels bekende gezichten. Het is een fijne dag vandaag. En terwijl ik mijn blogje schrijf zit ik onderuit op een loungebank in de tuin. Klaar om af te sluiten en een biertje te drinken. En met nog 355 kilometer te gaan denk ik aan twee woorden: buen camino!