Puente la Reina/Gares

Vroeg opgestaan en om half zeven aan de wandel. Geen ontbijt omdat ik er vanuit ga dat in Pamplona vast wel iets open is. En dat klopt. Op nog geen 200 meter haal ik een broodje en een sandwich voor tussendoor en lunch. Pamplona is nog behoorlijk stil en dat geeft de stad een serene rust. Ik zie al wel enkele pelgrims voor mij zo’n 100 meter. En na een tijdje haal ik ze in. En wat leuk, het blijkt Briley uit Minnesota te zijn. Ze loopt samen met Sandra uit Manchester. Sandra en ik hebben tijdens de wandeling een mooi gesprek. Ze is psycholoog van beroep. Na een tijdje loop ik wat vooruit en kom ik aan in een stadje waar ik een banaan koop en even een korte meditatie in het plaatselijke kerkje doe. En zowaar, ik krijg een stempel in mij Camino paspoort dat ik er ben geweest. Ik eet ook nog een deel van mijn sandwich en stap vrolijk verder. Ik voel me blij. Het lichaam werkt goed mee en de benen houden zich goed. Ik zie meerdere pelgrims die het momenteel zwaar hebben door de vele pijntjes aan vooral voeten en benen. Het is een mooie route. Veel open velden met nog groene tarwe. Klaprozen te over. Ik kom ook langs een kunstwerk dat tevens in de film “The Way” wordt getoond. Zie de foto onder. Uiteraard worden daar veel foto’s genomen en niet enkel door Pelgrims. Van daar is het een flink stuk naar beneden en ik merk dat het mij minder moeite kost als ik met tempo naar beneden ga i.p.v. iedere keer inhouden. Dat schiet dus lekker op. Ik kom nog een kok tegen uit Japan die in Normandië werkt en Tony uit Ierland. Wederom mooie gesprekken. En samen met Tony kom ik aan in Puente la Reina. Daar gaan we onze eigen weg. Beide opzoek naar een slaapplaats. Maar aangezien Tony weet dat hij enorm snurkt probeer hij een plek voor hemzelf te vinden. Het is iets over 12 als ik bij mijn gekozen albergue aankom. Dat ging snel! Ik ben één van de eerste en kan een plek uitzoeken. Niet lang daarna volgen Herman uit de US en Janeska uit Litouwen. Na een korte siësta ontmoet ik hen weer samen met andere bekenden bij een bar in het dorp voor een halve liter steenkoud bier en ik bestel een flinke salade. Groenten moet je hier goed zoeken! Het is gezellig. We zitten aan tafel en vertegenwoordigen met elkaar diverse nationaliteiten. (Nederland, Noorwegen, USA, Cuba, Frankrijk, Litouwen, Australië). Vanavond uiteten met elkaar. We gaan zien wie er allemaal zijn, maar het beloofd druk te worden. Buen Camino!