Werken vanuit flow

Flow! Werk ik vanuit flow? Die vraag heb ik mijzelf dit jaar gesteld tijdens mijn tweede Camino wandeling. Een lange wandeling van reflectie en bezinning. Ik ervaar veel plezier in wat ik in 2019 heb mogen en kunnen doen. Onzekerheden zijn voor een groot deel omgezet in ontspannen overzien. De energie die ik kan voelen tijdens en na het geven van een assetmanagement training is enorm. De verandering en openstelling die ik bij personen heb gezien na een training communicatie was hartverwarmend. De drive om elke “faciliteer klus” tot een mooi en goed einde te brengen was groot. De opbrengsten van trajecten risicomanagement qua kennis, inzicht en potentiële verbeteringen die aan het licht kwamen blijven zeer waardevol. De dialogen en leerinterventies die ik zelf heb mogen meemaken waren natuurlijk best wel eens pittig en confronterend. Gelukkig heb ik ook dat volledig kunnen omarmen.

JA!

Jazeker, 2019 kende hier en daar wat schuurmomenten. En ik ervoer soms lichte stress of ik de hoeveelheid werk wel kon bolwerken. Tegelijkertijd heb ik niet de ervaring gehad te weinig tijd te hebben. Mijn hoofd kan nog wel eens een loopje nemen met de waarheid. Bijna altijd voelde ik plezier en bezieling als ik ergens naar toe ging of aan een nieuwe klus begon. Het antwoord op de beginvraag is dan ook volmondig JA!

2020

Een voornemen voor 2020 is dan ook snel gemaakt. In flow blijven. Het eerste kwartaal van 2020 is al goed gevuld met leuke opdrachten en sessies. Allen in het teken van veranderen, ontwikkelen, leren en toepassen. Dankbaarheid is een gevoel dat continu aanwezig is. Over wat is geweest en over wat nog gaat komen. Ik wens iedereen een mooi en inspirerend 2020 toe en vooral dat je kan werken vanuit flow. Fijne feestdagen!

Mijn flow in 2019
Mijn flow in 2019